Design inspirat din natura in bucataria ta!

by / luni, 21 mai 2018 / Published in Informatii utile, Noutati, Tech, Tendinte

Una dintre ultimele tendinte in ceea ce priveste amenajarea bucatariei o reprezinta design-ul inspirat din natura. Cel mai usor mod prin care poti aduce un strop din frumusetea naturii in bucataria ta este prin alegerea unor fronturi care imita textura lemnului (stejar, fag), a pietrei (ardezie, beton, ceramica) sau chiar a bronzului. Bucatariile moderne Nobilia din colectia 2018, cu finisaje mate, vin cu o varietate de fronturi cu texturi inspirate din natura. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva modele care speram sa te inspire! 

 

Designul unei bucatarii trebuie sa fie in primul rand practic si sa inglobeze toate elementele necesare pentru o buna functionare, precum electrocasnice sau instalatii. Mai multe detalii despre ergonomie si eficienta in amenajarea bucatariei gasesti aici. De asemenea, mobila de bucatarie trebuie sa fie construita din materiale durabile, dar si sa aiba un aspect placut.  Stilurile de amenajare ale bucatariei sunt diverse, iar in portofoliul German Kitchens vei gasi o gama larga de variante de mobilier de bucatarie atat pentru bucatariile moderne, cat si pentru cele clasice.
 

Bucatarii cu fronturi inspirate din textura lemnului

Cel mai usor mod de a aduce un strop din frumusetea autentica a naturii in bucataria ta este alegerea unor fronturi cu texturi asemanatoare lemnului. Printre cele mai populare astfel de texturi intalnim stejarul sau fagul. Cu un aspect mat si o paleta de culori diversificata, sunt o optiune potrivita daca esti o fire careia ii place sa se joace cu texturile sau contrastele, astfel incat rezultatul final sa fie pe masura asteptarilor.

Simpla, dar in acelasi timp sofisticata, textura inspirata din aspectul lemnului nu se va demoda niciodata. In plus, aceste texturi completeaza foarte bine liniile dure ale mobilierului modern, avand rolul de a crea o atmosfera calda si primitoare. In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, poti alege culori mai deschise sau mai inchise de mobilier. Fronturile de culoare deschisa au rolul de a “mari” optic spatiul bucatariei, iar cele de o culoare inchisa sunt recomandate pentru spatiile mai generoase.

Printre recomandarile noastre se numara doua bucatarii cu un design exceptional, cu fronturi inspirate din textura lemnului de stejar, respectiv de fag:
 


 

Bucatarii cu fronturi inspirate din textura pietrei

Cu un aspect elegant si original, fronturile care imita textura pietrei sa imbina intr-un mod ingenios cu minimalismul si simplitatea stilului modern.  Duritatea acestor structuri aduce un plus de personalitate bucatariei tale. Intalnite adesea in stilul rustic de amenajare al bucatariilor, dar si in cel modern, au  principalul avantaj ca se imbina perfect cu alte materiale. Indiferent daca vorbim despre clasicul lemn sau despre electrocasnice de ultima generatie, fronturile inspirate din aspectul ceramiciii, ardeziei sau al betonului vor completa perfect designul bucatariei tale. Pe langa avantajele estetice, mobilierul de bucatarie cu o asemenea textura este mai rezistent si poate fi refinisat la nevoie.

Toate materialele din care este facut mobilierul de bucatarie sunt atent selectionate si trec prin minutioase procese de control al calitatii. Din acest motiv, bucataria ta isi va pastra aspectul incantator de la inceput, dar si functionalitatea, pentru cel putin douazeci de ani.
 


 

Bucatarii cu fronturi inspirate din textura bronzului

Bucatariile Nobilia imbina in mod armonios diferite materiale si texturi, aducand un plus de rafinament in casa ta. De asemenea, originalitatea prin care se combina elementele face ca fiecare concept sa fie unic. Unele dintre cele mai originale modele din portofoliul German Kitchens il reprezinta bucatariile moderne, cu aspect mat, si fronturi inspirate din textura bronzului. Combinatia de culori inchise precum negru sau gri este completata in mod armonios de culoarea bronzului. Contrastul reusit al acestor elemente va fura, cu siguranta, privirile admirative ale oaspetilor tai.
 

 
Amenajarea unei bucatarii poate reprezenta o provocare. Este dificil sa gasesti elementele de mobilier care sa iti reprezinte cel mai bine viziunea pe care doresti sa o transpui in acest spatiu. Ecuatia se complica si mai mult daca acel spatiu este mai putin permisiv sau proiectat intr-un mod deosebit. De aceea la German Kitchens fiecare bucatarie este unica si design-ul este conceput in baza unui plan personalizat pentru fiecare client in parte.

Contacteaza-ne si te vom ajuta sa iti transformi in realitate visul de a avea o bucatarie perfecta! 🙂

TOP

Pin It on Pinterest

Share This